Vaníliás-túrós rácsos pite

Omlós tészta krémes töltelékkel

Bolondítsd meg a hagyományos túrós pitét lágy vaníliás krémmel. Az egy tepsi süti gyorsan elfogy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrós pite francia változata talán még a miénknél is finomabb. Nem kell sokat módosítani kedvenc recepteden, csak a tölteléket turbósítsd. A tésztája még másnap is nagyon finom, friss lesz. Készítsd el a vaníliás-túrós pitét Kard Éva receptje szerint. 

Francia túrós pite

Hozzávalók 24 szelethez

Tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 8 g sütőpor
  • 1 tojás
  • 1-3 evőkanál tejföl
  • csipet só

Túrós töltelékhez

  • 70 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Vaníliás töltelékhez

  • 7,5 dl tej
  • 6 dkg vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáld egy tálba. Add hozzá a vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, az egész tojást, adj hozzá kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha jól összeáll, csippentsd le az egyharmadát, majd a nagyobb masszát nyújtsd ki liszttel enyhén megszórt sütőpapíron. Utána emeled át a papírral együtt egy körülbelül 34x24 centis tepsibe.

A töltelékhez a túrót egy villával kicsit nyomkodd össze, adj hozzá 10 deka porcukrot, mehet hozzá a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, a mazsola, a pudingpor és a tojássárga. Az egészet keverd össze. A tojások fehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral, és forgasd a túrós töltelékhez. Öntsd egyenletesen a tepsiben lévő tésztára.

A vaníliás krémhez a pudingport keverd simára kevés tejjel, majd add hozzá a cukrot is. A maradék tejet melegítsd fel, és öntsd hozzá a pudingos-cukros elegyet. Állandóan kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt. Ezután vedd le a tűzről, majd kevergetve hűtsd langyosra. Egyengesd a túrós töltelékre, és a maradék tésztával rácsozd be a tetejét. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon 40-45 perc alatt süsd szép aranybarnára. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben langyosra hűlni. Végül sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra, és hűtsd ki egészen. Porcukorral megszórva, felszeletelve kínáld.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük