Békebeli vaníliás-túrós lepény
Ennél jobbat nem sütöttél
A vaníliás-túrós lepény a legkényesebbek ízlését is kielégíti. Ilyen finomat sehol nem kapsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tésztás túrós lepény kiadós leves mellé kifejezetten illik, de önmagában is remek desszert. A légiesen könnyű és szaftos édesség másnapra is friss marad. Kard Éva ezt a sütit kaporral is feldobta, akárcsak régen nagyanyáink.

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tészta hozzávalói

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só

Túrós töltelék hozzávalói

  • 75 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • kapor
Recept idők

Elkészítés:

A kelt tésztához langyosíts tejet, add hozzá a cukor felét, és morzsold bele az élesztőt. Néhány perc alatt futtasd fel, tehát várj addig, amíg a többszörösére nő. A vajat olvaszd fel, hűtsd vissza, és keverd simára a maradék cukorral, a tojással, majd öntsd hozzá az élesztőt. Szitáld rá a lisztet, és pár perc alatt dagaszd meg a tésztát. Tedd meleg helyre, és keleszd körülbelül egy óra alatt a duplájára. Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát félcentisre, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Takard le konyharuhával, és szobahőmérsékleten keleszd még 30 percig.

A töltelékhez tedd egy tálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat és 15 deka porcukrot, majd robotgéppel keverd alaposan össze. Add hozzá a pudingport, és azzal is dolgozd simára. Ha nincs otthon, egy evőkanál liszttel vagy búzadarával is helyettesítheted. A tojások fehérjét verd kemény habbá. Amikor elkezd kifehéredni, szórd bele a maradék porcukrot. Óvatosan forgasd a habot az ízesített túróhoz.

Kanalazd a tölteléket az újrakelesztett tészta tetejére, majd szórd meg az apróra vágott kaporral. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 30-35 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve hagyd pár percig a tepsiben, majd emeld át egy rácsra, és hűtsd ki egészen.

Blog.hu ajánló