Bögrés, vaníliás, szedres muffin: 30 perc, és kész
A vaníliás, szedres muffin elronthatatlan, pikk-pakk elkészül, és napokig puha marad.
Pont ezért szeretjük a muffinokat: bármikor bevethetőek, egyszerűek, gyorsak és ellenállhatatlanok. Az édes tészta egyhangúságát a friss, fanyar szeder töri meg. A joghurttól puhább, könnyebb lesz a süti. Ha tálaláskor fagyit is kínálsz hozzá, még nagyobb élményt nyújt.

Vaníliás, szedres muffin
Hozzávalók 18 darabhoz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre szeder
- 0.5 bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A cukrot habosítsd a tojásokkal, a vaníliával, majd mehet hozzá a joghurt, az olaj, végül finom mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a tésztát, de ne törd meg. Végül rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.
A muffinsütő mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, vagy kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Oszd el a masszát egyenlően, de arra ügyelj, hogy ne töltsd túl a mélyedéseket, hisz a muffinok jól megemelkednek sütés közben. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára a tésztát 20 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Rácsra téve hagyd a sütiket kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.
