Bögrés, vaníliás, szedres muffin: 30 perc, és kész

A vaníliás, szedres muffin elronthatatlan, pikk-pakk elkészül, és napokig puha marad.

Pont ezért szeretjük a muffinokat: bármikor bevethetőek, egyszerűek, gyorsak és ellenállhatatlanok. Az édes tészta egyhangúságát a friss, fanyar szeder töri meg. A joghurttól puhább, könnyebb lesz a süti. Ha tálaláskor fagyit is kínálsz hozzá, még nagyobb élményt nyújt.

szedres-muffinok

Vaníliás, szedres muffin

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre szeder
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot habosítsd a tojásokkal, a vaníliával, majd mehet hozzá a joghurt, az olaj, végül finom mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a tésztát, de ne törd meg. Végül rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.
 

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, vagy kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Oszd el a masszát egyenlően, de arra ügyelj, hogy ne töltsd túl a mélyedéseket, hisz a muffinok jól megemelkednek sütés közben. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára a tésztát 20 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Rácsra téve hagyd a sütiket kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.

szedres-muffin-receptje
Ezt is szeretjük