Bögrés, vaníliás, szedres muffin: 30 perc, és kész
A vaníliás, szedres muffin elronthatatlan, pikk-pakk elkészül, és napokig puha marad.

Bögrés, vaníliás, szedres muffin: 30 perc, és kész
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pont ezért szeretjük a muffinokat: bármikor bevethetőek, egyszerűek, gyorsak és ellenállhatatlanok. Az édes tészta egyhangúságát a friss, fanyar szeder töri meg. A joghurttól puhább, könnyebb lesz a süti. Ha tálaláskor fagyit is kínálsz hozzá, még nagyobb élményt nyújt.

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre szeder
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot habosítsd a tojásokkal, a vaníliával, majd mehet hozzá a joghurt, az olaj, végül finom mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a tésztát, de ne törd meg. Végül rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.
 

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, vagy kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Oszd el a masszát egyenlően, de arra ügyelj, hogy ne töltsd túl a mélyedéseket, hisz a muffinok jól megemelkednek sütés közben. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára a tésztát 20 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Rácsra téve hagyd a sütiket kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük