Mennyei, omlós vaníliás, nutellás kevert süti: ilyen egyszerű a márványozás
A vaníliás, nutellás kevert süti igazi édes kényeztetés. Nagyon egyszerű elkészíteni, és könnyen mutatóssá teheted.

vanilias-nutellas-kevert-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

A márványos sütik kívül-belül csábítóak. Legközelebb kakaó helyett próbáld ki Nutellával is, a gyerekek nagyon fogják értékelni. Bármilyen formában elkészítheted, ám ennek nagysága befolyásolhatja a sütési időt. Kávé, tea, kakaó mellé tökéletes, de a vendégeidet is bármikor elkápráztathatod vele. 

Vaníliás, nutellás kevert süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 14 dkg Nutella
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd részletekben öntsd hozzá az olajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, forgasd a masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Vedd ketté, és a nagyobb, sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kuglófformába.  

A másik részhez keverj Nutellát, és simítsd a vaníliás tészta tetejére. Villával vagy fakanállal keverd össze a két réteget. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, biztosan elkészült. 
A Nutella a pitébe is jól jön. A süti különlegessége, hogy a sülési idő nagyobb részében alufóliapajzs alatt pirul. 

Ezt is szeretjük