Vaníliás, mazsolás túrófelfújt: habkönnyű desszert pár perc munkával
Ha meleg desszertre vágysz, a légiesen könnyű túrófelfújt biztosan jólesik. Ráadásul villámgyorsan összedobod.

turofelfujt-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Túrófelfújtat sütni nem nagy ördöngösség, a siker egyik titka a tökéletesen keményre vert tojásfehérje. Akkor az igazi, ha szép magasra feljön, a teteje aranybarnára sül, belül pedig szinte remegős. Nincs benne liszt, csak keményítő, viszont érdemes belecsempészni narancshéjat, a süti íze és illata is jobb lesz tőle. 

Vaníliás, mazsolás túrófelfújt

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 1.5 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db narancs
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukor felével és a keményítővel. Dolgozd hozzá a villával megnyomkodott túrót, valamint a narancs héját, a mazsolát, majd az egészet jól keverd össze.

A tojásfehérjét verd kemény habbá a sóval, rakd hozzá a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, és részletekben forgasd a túrós masszába. Oszd el négy vajjal kikent szufléformába, majd told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. 
Ha szereted a túrós sütiket, a régimódi vargabélest se hagyd ki! Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád. 

Ezt is szeretjük