Tepsiben sült vaníliás kenyérpuding mazsolával megszórva: maradék péksütiből is mennyei
Hideg estéken a meleg kenyérpuding remek vacsora lehet, de akár desszertként is számolhatsz vele.
Ami nálunk a zsemlerakott vagy a máglyarakás, az az angoláknál a kenyérpuding. A maradék péksüti felhasználásának ez egyik legjobb módja. Ha nem elég szikkadt a kenyér, érdemes betenni egy kicsit a sütőbe. Varázsold ősziessé a desszertet dióval!
Vaníliás, mazsolás kenyérpuding
Hozzávalók
- 6 szelet kenyér szikkadt
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál mazsola
- 4 db tojás
- 3 evőkanál dió
- 1 bögre tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kenyeret vágd kisebb darabokra, és rendezd egy tepsibe. Az olvasztott vajat öntsd a kenyérre, és szórd meg mazsolával. Egy tálban keverd össze a tojást, a tejet, a tejszínt, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Öntsd a kenyérre, és villával kicsit keverd össze, hogy a péksüti teljesen be tudja szívni. Pihentesd egy kicsit, majd a tetejét szórd meg dióval.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szép aranybarna, és a tejes-tejszínes keverék is kissé megszilárdult, kiveheted a sütőből.
A forrón gőzölgő, fahéjasan-almásan illatozó máglyarakás is ellenállhatatlan.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció