Omlós, vaníliás, mandulás keksz: erre cseréld a bolti kekszeket
Ha szereted a mandulát, ezt a könnyű, gyorsan összedobható kekszet is imádni fogod.

Ebéd után, tea, kávé mellé, tízóraira, utazáshoz, szóval bármikor bármihez jól a jön a mandulaforgáccsal megbolondított, vaníliás alapú keksz. Vigyázz, mert az omlós sütik melegen könnyen törnek! A kekszek légmentesen záródó dobozban napokig frissek maradnak.
Vaníliás, mandulás keksz
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 6 dkg mandulaforgács
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral, a vaníliával és a tojással, majd dolgozd hozzá a száraz keveréket. A sima tésztából formázz kisebb, dió nagyságú gombócokat.
Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, a tenyereddel vagy a kanál hátával lapogasd el, és szórd meg mandulaforgáccsal. Rakd a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15-18 percig. Amikor kezdenek színesedni, vedd ki. Pihentesd pár percig, utána szedd csak le a sütőpapírról.
A vaníliás, csokis keksz is hasonlóan ellenállhatatlan. Nem kemény és ropogós, hanem teljesen puha.