Omlós, vaníliás, mandulás keksz: erre cseréld a bolti kekszeket
Ha szereted a mandulát, ezt a könnyű, gyorsan összedobható kekszet is imádni fogod.

mandulas-vanilias-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebéd után, tea, kávé mellé, tízóraira, utazáshoz, szóval bármikor bármihez jól a jön a mandulaforgáccsal megbolondított, vaníliás alapú keksz. Vigyázz, mert az omlós sütik melegen könnyen törnek! A kekszek légmentesen záródó dobozban napokig frissek maradnak. 

Vaníliás, mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg mandulaforgács
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral, a vaníliával és a tojással, majd dolgozd hozzá a száraz keveréket. A sima tésztából formázz kisebb, dió nagyságú gombócokat. 

Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, a tenyereddel vagy a kanál hátával lapogasd el, és szórd meg mandulaforgáccsal. Rakd a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15-18 percig. Amikor kezdenek színesedni, vedd ki. Pihentesd pár percig, utána szedd csak le a sütőpapírról.
A vaníliás, csokis keksz is hasonlóan ellenállhatatlan. Nem kemény és ropogós, hanem teljesen puha.

Ezt is szeretjük