Illatos, omlós vaníliás-málnás pite
A nagymamád így készítette
Nagyszerű élmény beleharapni a málnás pitébe, amit a vaníliás krém még tovább fokoz.

Illatos, omlós vaníliás-málnás pite
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári gyümölcsökből rengeteg pitét készíthetsz, ám ez az egyik legfinomabb. A tetejére a málna mellé epret, meggyet, áfonyát is rakhatsz. Ha akarod, a pudinggal és a gyümölccsel is visszadughatod még a vaníliás-málnás pitét a sütőbe.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárga
  • reszelt citromhéj

Krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 30 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojássárgát, a cukrot, és reszeld hozzá a citrom héját. Az egészet jól gyúrd össze. Ha szükséges, egy kevés vizet is önts hozzá. Pihentesd a hűtőben letakarva legalább fél órát, majd lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra. Vajazz ki, majd szórj meg liszttel egy kerek pite- vagy tortaformát. Rakd bele a tésztát úgy, hogy két-három centis pereme is legyen. Süsd meg előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 35 perc alatt.

Közben készítsd el a pudingot. A tejet dolgozd össze a pudingporral, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha langyosra hűl, add hozzá a vajat is. Öntsd a kihűlt tésztára, majd a tetejét rakd ki a málnával. Tedd a hűtőbe legalább két órára, és tejszínhabbal vagy fagyival kínáld.

Ezt is szeretjük