Nagyiféle, vaníliás madártej habkönnyű galuskával: régi családi recept
A jól behűtött madártejjel feldobhatod a kánikulai napokat. Liszt és pudingpor nélkül is finom sűrű, krémes lesz.

madartej
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úszó szigetek: az angolok így nevezik a kedvelt vaníliás édességet. Bár a madártejet sokan magyar specialitásnak tartják, a csodás desszertet a franciáknak köszönhetjük. Önmagában is mennyei, ám csorgathatsz rá karamellt, vagy megszórhatod csokival. 

Vaníliás madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá két evőkanál cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Szaggasd bele evőkanállal a tojáshabot, majd főzd oldalanként egy-egy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd egy edénybe. 
 

A tojássárgákat keverd szinte krémesre a maradék kristálycukorral és a vaníliarúd belsejével. Csorgasd a tejbe, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg kihűl, majd rakd a hűtőbe.
Vaníliás süteménykrémet is készíthetsz otthon. Ezt az egyszerű receptet érdemes elmenteni. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük