Nagyiféle, vaníliás madártej habkönnyű galuskával: régi családi recept
A jól behűtött madártejjel feldobhatod a kánikulai napokat. Liszt és pudingpor nélkül is finom sűrű, krémes lesz.

madartej
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Erősíti, dúsítja a ritkás hajat: az amla olaj a hajápolás szupersztárja »

Gyönyörű esküvői ruhák télre: hosszú az ujjuk, mégis minden részletükben nőiesek »

Ez a frizura nagy divat volt a 90-es években: most minden sztár ilyet hord »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Úszó szigetek: az angolok így nevezik a kedvelt vaníliás édességet. Bár a madártejet sokan magyar specialitásnak tartják, a csodás desszertet a franciáknak köszönhetjük. Önmagában is mennyei, ám csorgathatsz rá karamellt, vagy megszórhatod csokival. 

Vaníliás madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá két evőkanál cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Szaggasd bele evőkanállal a tojáshabot, majd főzd oldalanként egy-egy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd egy edénybe. 
 

A tojássárgákat keverd szinte krémesre a maradék kristálycukorral és a vaníliarúd belsejével. Csorgasd a tejbe, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg kihűl, majd rakd a hűtőbe.
Vaníliás süteménykrémet is készíthetsz otthon. Ezt az egyszerű receptet érdemes elmenteni. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük