Nagyiféle, vaníliás madártej habkönnyű galuskával: régi családi recept
A jól behűtött madártejjel feldobhatod a kánikulai napokat. Liszt és pudingpor nélkül is finom sűrű, krémes lesz.

madartej
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Úszó szigetek: az angolok így nevezik a kedvelt vaníliás édességet. Bár a madártejet sokan magyar specialitásnak tartják, a csodás desszertet a franciáknak köszönhetjük. Önmagában is mennyei, ám csorgathatsz rá karamellt, vagy megszórhatod csokival. 

Vaníliás madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá két evőkanál cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Szaggasd bele evőkanállal a tojáshabot, majd főzd oldalanként egy-egy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd egy edénybe. 
 

A tojássárgákat keverd szinte krémesre a maradék kristálycukorral és a vaníliarúd belsejével. Csorgasd a tejbe, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg kihűl, majd rakd a hűtőbe.
Vaníliás süteménykrémet is készíthetsz otthon. Ezt az egyszerű receptet érdemes elmenteni. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük