Nagyiféle, vaníliás madártej habkönnyű galuskával: régi családi recept
A jól behűtött madártejjel feldobhatod a kánikulai napokat. Liszt és pudingpor nélkül is finom sűrű, krémes lesz.

Úszó szigetek: az angolok így nevezik a kedvelt vaníliás édességet. Bár a madártejet sokan magyar specialitásnak tartják, a csodás desszertet a franciáknak köszönhetjük. Önmagában is mennyei, ám csorgathatsz rá karamellt, vagy megszórhatod csokival.
Vaníliás madártej
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá két evőkanál cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Szaggasd bele evőkanállal a tojáshabot, majd főzd oldalanként egy-egy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd egy edénybe.
A tojássárgákat keverd szinte krémesre a maradék kristálycukorral és a vaníliarúd belsejével. Csorgasd a tejbe, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg kihűl, majd rakd a hűtőbe.
Vaníliás süteménykrémet is készíthetsz otthon. Ezt az egyszerű receptet érdemes elmenteni.
Kép: Getty Images.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció