Házi vaníliás krém: önmagában és sütikbe is mennyei
A saját készítésű vaníliás krém a tejszíntől még selymesebb, és minden édességet finomabbá tesz.

vaniliakrem
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Adalékanyagok nélkül is készíthetsz mesés, házi vaníliás krémet. Az állaga pudingszerű, nincs vele extra munka, a végeredmény mégis csodás. Feldobhatod vele a szárazabb tésztákat, a piskótákat, töltheted tortákba, de a palacsintákhoz is jól megy.

Vaníliás krém receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre tej
  • 2 rúd vanília
  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál keményítő
  • 6 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy lábosba, és keverd össze a tojássárgákkal. Add hozzá a tejszínt, a vanília kikapart belsejét, a cukrot és a keményítőt, majd kezdd melegíteni. Addig főzd kis lángon, amíg jó sűrű, a pudinghoz hasonló állagú krémet nem kapsz. Ez körülbelül öt perc, közben folyamatosan kavard. Ha krémesebben szeretnéd, amikor langyos, adj hozzá 10 deka vajat. Ha önmagában kínálod, töltsd poharakba, tálkába, vagy kend meg vele a sütit. 

Ha szereted a vaníliát, a krémes madártej is minden bizonnyal a kedvenced lesz. Ezzel a recepttel bátran hozzáfoghatsz. 

Ezt is szeretjük