Házi vaníliás krém: önmagában és sütikbe is mennyei
A saját készítésű vaníliás krém a tejszíntől még selymesebb, és minden édességet finomabbá tesz.

vaniliakrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Adalékanyagok nélkül is készíthetsz mesés, házi vaníliás krémet. Az állaga pudingszerű, nincs vele extra munka, a végeredmény mégis csodás. Feldobhatod vele a szárazabb tésztákat, a piskótákat, töltheted tortákba, de a palacsintákhoz is jól megy.

Vaníliás krém receptje

Hozzávalók

  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre tej
  • 2 rúd vanília
  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál keményítő
  • 6 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy lábosba, és keverd össze a tojássárgákkal. Add hozzá a tejszínt, a vanília kikapart belsejét, a cukrot és a keményítőt, majd kezdd melegíteni. Addig főzd kis lángon, amíg jó sűrű, a pudinghoz hasonló állagú krémet nem kapsz. Ez körülbelül öt perc, közben folyamatosan kavard. Ha krémesebben szeretnéd, amikor langyos, adj hozzá 10 deka vajat. Ha önmagában kínálod, töltsd poharakba, tálkába, vagy kend meg vele a sütit. 

Ha szereted a vaníliát, a krémes madártej is minden bizonnyal a kedvenced lesz. Ezzel a recepttel bátran hozzáfoghatsz. 

Ezt is szeretjük