Házi vaníliás krém: önmagában és sütikbe is mennyei
A saját készítésű vaníliás krém a tejszíntől még selymesebb, és minden édességet finomabbá tesz.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Adalékanyagok nélkül is készíthetsz mesés, házi vaníliás krémet. Az állaga pudingszerű, nincs vele extra munka, a végeredmény mégis csodás. Feldobhatod vele a szárazabb tésztákat, a piskótákat, töltheted tortákba, de a palacsintákhoz is jól megy.
Vaníliás krém receptje
Hozzávalók
- 1 bögre tejszín
- 1 bögre tej
- 2 rúd vanília
- 4 db tojássárgája
- 2 evőkanál keményítő
- 6 dkg cukor
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, és keverd össze a tojássárgákkal. Add hozzá a tejszínt, a vanília kikapart belsejét, a cukrot és a keményítőt, majd kezdd melegíteni. Addig főzd kis lángon, amíg jó sűrű, a pudinghoz hasonló állagú krémet nem kapsz. Ez körülbelül öt perc, közben folyamatosan kavard. Ha krémesebben szeretnéd, amikor langyos, adj hozzá 10 deka vajat. Ha önmagában kínálod, töltsd poharakba, tálkába, vagy kend meg vele a sütit.
Ha szereted a vaníliát, a krémes madártej is minden bizonnyal a kedvenced lesz. Ezzel a recepttel bátran hozzáfoghatsz.
Még több recept