Porhanyós vaníliás kifli régi családi recept szerint: mandulával és dióval is mennyei
Ízlés szerint mandulával vagy dióval is sütheted ezt a csodás vaníliás kiflit. Nem lehet belőle eleget készíteni.

vanilias-kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagymamák igazán tudták, hogyan kell porhagyós vaníliás kiflit sütni. Az elkészítésében semmi nehézség nincs: egyszerűen gyúrd össze a hozzávalókat, majd formázd meg a tésztát. A mandulától és a diótól is fantasztikusan finom. Valódi téli hangulatot a tetejére szórt vaníliás cukor ad neki.

Vaníliás kifli receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás

Forgatáshoz

  • 8 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, morzsold hozzá a vajat, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a darált diót vagy mandulát, és alaposan gyúrd össze. Hűtőben pihentesd egy órát.

A hidegről kivett tésztából sodorj ceruzavastagságú, hosszú rudakat. Darabold öt centi hosszúra, formálj belőlük kifliket, és helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás mellé. Süsd 180 fokon 12 percig, hogy még világos maradjon a tészta, majd a sütőből kivéve hagyd kicsit hűlni. Langyosan forgasd bele a sütiket a vaníliás porcukorba.
Próbáld ki a franciák kedvelt süteményét, a vajas kekszet is

Ezt is szeretjük