A hagyományos vaníliás kifli receptje: szerény hozzávalókból készülő, porhanyós süti

A vaníliás kifli egyszerű hozzávalókból készülő, porhanyós süti.

Vaníliás kifli

Az egyszerű, vajas gyúrt tésztából készülő kis vaníliás kiflik a régi idők hangulatát varázsolják vissza a konyhádba. A fém sütisdobozban sokáig elálló nassolnivalóhoz jó sok vaníliás cukorra lesz szükséged, ugyanis nemcsak a tésztába, hanem a külsejére is bőven jut belőle. Nagyon finom egy csésze kávé vagy tea mellé is.

Vaníliás kifli

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A forgatáshoz:

  • 3 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliaaromát, és gyúrd össze. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát.

A pihentetési idő leteltével formálj a tésztából ceruza nagyságú rudakat, alakíts belőlük kifliket, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt, nagy tepsiben. Ebből a mennyiségből két tepsire való kifli fog kijönni. 180 fokos sütőben, adagonként 15 perc alatt süsd meg őket. Ha elkészültek, a darabokat még forrón forgasd meg vaníliás cukorban.

Almás-fahéjas csiga: a foszlós tésztának képtelenség ellenállni

Ez az almás-fahéjas csiga a létező legpuhább tésztából készül, a töltelék pedig mindent visz: illatos fűszerek és lédús almadarabok alkotják.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük