Vaníliás, gyümölcsös süti leveles tésztából: egyszerű, mégis nagyon mutatós
A leveles tészta az egyik legjobb választás, ha gyorsan kell valami finomat összedobni. A vaníliás, gyümölcsös süti könnyű, mégis mennyei.
![Vaníliás, gyümölcsös süti](https://kep.index.hu/1/0/2875/28752/287521/28752137_118b5154dfa700de7a2e44f5f8312cfd_wm.jpg)
Ropogós leveles tészta, vaníliás krém és sok gyümölcs: ki tudna ezeknek ellenállni? A bolti tészta ismét kapóra jön, ám ezúttal a forma a szokásosnál is különlegesebb. Ne aggódj, hamar rááll a kezed a formázásra! A bogyós gyümölcsök jól mennek a vaníliás pudinghoz. Lehet vendégváró finomság, de reggeli vagy vacsora is.
Vaníliás-gyümölcsös süti
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg gyümölcs
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 db tojás
Elkészítés:
Először főzd meg a krémet. A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel, és rakd hozzá a cukrot is. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a pudingot. Főzd egy-két percig, amíg besűrűsödik, és közben folyamatosan kavargasd.
Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és vágd fel 8×8 centis négyzetekre. Ezeket vagdosd be végig egy-egy centi szélesen úgy, hogy ne vágd át teljesen a tésztát. A külső keretet mindkét oldalról ellentétesen hajtsd át, hogy egy kosár- vagy rombuszformát kapj.
Kanalazd a vaníliás pudingot a tészta közepére, és szórd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Kend meg a felvert tojással, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.
Ha a sós finomságokat is kedveled, a leveles tésztát legközelebb sajtkrémmel, sonkával töltsd meg!
Még több recept