Vaníliás-fahéjas málnalekvár: mirelit gyümölcsből készítve is isteni
Képtelenség elrontani, de vigyázz: eszméletlen gyorsan elfogy!

Vaníliás-fahéjas málnalekvár: mirelit gyümölcsből készítve is isteni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár most nincs málnaszezon, a lekvár ízén ez mit sem változtat: a gyümölcs különleges zamata és íze befőzés után is megmarad. A fahéj és a vanília pedig téli jelleget kölcsönöz majd neki. Sokan mag nélkül szeretik, de akár benne is hagyhatod a dzsemben.

Hozzávalók:

  • 2 kg málna
  • 1 kg cukor
  • fahéj
  • 5 csepp vaníliaaroma
  • 10 g pektin
Recept idők

Elkészítés:

Ahogyan a hozzávalókból is látod, nem lesz túl nehéz dolgod az elkészítésnél. Először is, alaposan mosd át, illetve olvaszd ki a málnát. Következő lépésben tedd a gyümölcsöt egy lábosba, pürésítsd össze botmixerrel, majd alacsony lángon kezdd el főzni. A pektint keverd el a cukorral, majd állandó kevergetés közben add hozzá a főzethez. Forrástól számítva főzd további öt percig. Ha szeretnél, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is, ettől még ízesebb lesz a dzsem.

Még forrón adagold a málnalekvárt tiszta befőttesüvegekbe - tényleg fontos, hogy előtte alaposan mosd ki és szárítsd meg őket. Csavard rá a tetőt, és fordítsd fejtetőre pár percre. Amíg kihűl, addig eldöntheted, hogy palacsintába tekerve, kenyérre kenve vagy süteményben fogyasztanád a legszívesebben.

Ezt is szeretjük