Vaníliás-fahéjas málnalekvár: mirelit gyümölcsből készítve is isteni

Képtelenség elrontani, de vigyázz: eszméletlen gyorsan elfogy!

Vaníliás-fahéjas málnalekvár
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár most nincs málnaszezon, a lekvár ízén ez mit sem változtat: a gyümölcs különleges zamata és íze befőzés után is megmarad. A fahéj és a vanília pedig téli jelleget kölcsönöz majd neki. Sokan mag nélkül szeretik, de akár benne is hagyhatod a dzsemben.

Vaníliás-fahéjas málnalekvár

Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 1 kg cukor
  • fahéj
  • 5 csepp vaníliaaroma
  • 10 g pektin
Recept idők

Elkészítés:

Ahogyan a hozzávalókból is látod, nem lesz túl nehéz dolgod az elkészítésnél. Először is, alaposan mosd át, illetve olvaszd ki a málnát. Következő lépésben tedd a gyümölcsöt egy lábosba, pürésítsd össze botmixerrel, majd alacsony lángon kezdd el főzni. A pektint keverd el a cukorral, majd állandó kevergetés közben add hozzá a főzethez. Forrástól számítva főzd további öt percig. Ha szeretnél, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is, ettől még ízesebb lesz a dzsem.

Még forrón adagold a málnalekvárt tiszta befőttesüvegekbe - tényleg fontos, hogy előtte alaposan mosd ki és szárítsd meg őket. Csavard rá a tetőt, és fordítsd fejtetőre pár percre. Amíg kihűl, addig eldöntheted, hogy palacsintába tekerve, kenyérre kenve vagy süteményben fogyasztanád a legszívesebben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük