Mennyei vaníliás epertorta puha piskótából: gyerekkori nagy kedvencünk
A klasszikus gyümölcstorta igazi régimódi édesség. Az édes piskóta, a vaníliapuding és az eper együtt ellenállhatatlan.

- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A gyümölcstorta mindenki nagy kedvence. A vizes piskóta finom puha, magas és kevésbé kényes, mint a hagyományos hattojásos. Krémnek a vaníliapuding is tökéletes. Sokféle gyümölccsel teheted még csábítóbbá, most szezonban eperrel a legvonzóbb. Ha szeretnél, a tetejére még rezgő zselét is rakhatsz.
Vaníliás epertorta
Hozzávalók
A tésztához
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 3 evőkanál hideg víz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- zsír + zsemlemorzsa a formához
A krémhez
- 50 dkg eper
- 5 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag pudingpor
Elkészítés:
A lisztet vegyítsd a sütőporral. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá. A tojások sárgáját kezdd el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet, és dolgozd jó habosra. Forgasd hozzá a keményre felvert tojáshabot, szitáld hozzá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan keverd össze.
A tortaformát kend ki zsírral, majd szórd meg zsemlemorzsával. Ezután egyenletesen öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd egy tálcára, és hűtsd ki egészen.
A krémhez kevés tejet keverj csomómentesre a pudingporral. A többi tejet forrald fel, közben add hozzá a kristálycukrot. Öntsd hozzá a pudingport, és kevergetve sűrítsd be. Hagyd kihűlni, majd kend a piskóta tetejére. Végül rakd ki ízlésesen a megmosott, lecsepegtetett eperrel. A kész süteményt legalább egy órára tedd hűtőszekrénybe.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs.
Még több recept