Habkönnyű vaníliás darafelfújt: a világ legegyszerűbb receptje

Ez a vaníliás darafelfújt olyan lesz, mint amilyennel régen a nagyi kínált.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a tejbegrízt, de egy kicsit már unalmasnak találod, ezt készítsd el helyette. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatod, gyümölcsökkel, mazsolával fantasztikus. A könnyed, gyors vaníliás darafelfújtat kínálhatod lekvárral, vaníliasodóval vagy csokiöntettel, hogy még izgalmasabb legyen.

vanilias-darafelfujt

Vaníliás darafelfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábost öblíts ki vízzel, hogy ne ragadjon le a dara. Öntsd bele a tejet, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és tedd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
 

A tojások fehérjét verd kemény habbá, és több részletben forgasd hozzá a darás masszához. Egy tűzálló tálat vagy négy szufléformát kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd bele a darás keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 30 perc alatt szép aranybarnára.

vanilias-darafelfujt-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük