Habkönnyű vaníliás darafelfújt: a világ legegyszerűbb receptje
Ez a vaníliás darafelfújt olyan lesz, mint amilyennel régen a nagyi kínált.
Ha szereted a tejbegrízt, de egy kicsit már unalmasnak találod, ezt készítsd el helyette. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatod, gyümölcsökkel, mazsolával fantasztikus. A könnyed, gyors vaníliás darafelfújtat kínálhatod lekvárral, vaníliasodóval vagy csokiöntettel, hogy még izgalmasabb legyen.
Vaníliás darafelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál vaj
- 1 db citrom
Elkészítés:
Egy lábost öblíts ki vízzel, hogy ne ragadjon le a dara. Öntsd bele a tejet, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és tedd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
A tojások fehérjét verd kemény habbá, és több részletben forgasd hozzá a darás masszához. Egy tűzálló tálat vagy négy szufléformát kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd bele a darás keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 30 perc alatt szép aranybarnára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció