Habkönnyű vaníliás darafelfújt: a világ legegyszerűbb receptje
Ez a vaníliás darafelfújt olyan lesz, mint amilyennel régen a nagyi kínált.

Habkönnyű vaníliás darafelfújt: a világ legegyszerűbb receptje
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a tejbegrízt, de egy kicsit már unalmasnak találod, ezt készítsd el helyette. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatod, gyümölcsökkel, mazsolával fantasztikus. A könnyed, gyors vaníliás darafelfújtat kínálhatod lekvárral, vaníliasodóval vagy csokiöntettel, hogy még izgalmasabb legyen.

Vaníliás darafelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábost öblíts ki vízzel, hogy ne ragadjon le a dara. Öntsd bele a tejet, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és tedd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
 

A tojások fehérjét verd kemény habbá, és több részletben forgasd hozzá a darás masszához. Egy tűzálló tálat vagy négy szufléformát kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd bele a darás keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 30 perc alatt szép aranybarnára.

Ezt is szeretjük