Puha piskóta vaníliával és almával: így lesz csak igazán magas a tészta
Ez az almás piskóta olyan puha, hogy majd elolvad a szádban, ahogy beleharapsz!
A piskóta önmagában is nagy kedvenc, amit gyümölcsökkel még vonzóbbá tehetsz. Amikor már nincs nagy választék, az alma akkor is nagyon könnyen beszerezhető. Az alma már a gyümölcstől puhább lesz, hát még az olajtól és a víztől. Ráadásul azon sem kell idegeskedned, hogy nem jön fel szép magasra a tészta.
Vaníliás, almás piskóta
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 2 db alma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá részletekben a vizet és az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Laza mozdulatokkal dolgozd bele a sóval kemény habbá vert tojáshabot, végül pedig a meghámozott, kisebb darabokra vágott almát.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.
Ha rajongsz az almás sütikért, ezt a muffint is feltétlenül el kell készítened. A tetejére ropogós, fahéjas morzsa is kerül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept