Puha piskóta vaníliával és almával: így lesz csak igazán magas a tészta
Ez az almás piskóta olyan puha, hogy majd elolvad a szádban, ahogy beleharapsz!

almas-vanilias-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta önmagában is nagy kedvenc, amit gyümölcsökkel még vonzóbbá tehetsz. Amikor már nincs nagy választék, az alma akkor is nagyon könnyen beszerezhető. Az alma már a gyümölcstől puhább lesz, hát még az olajtól és a víztől. Ráadásul azon sem kell idegeskedned, hogy nem jön fel szép magasra a tészta.

Vaníliás, almás piskóta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 db alma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá részletekben a vizet és az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Laza mozdulatokkal dolgozd bele a sóval kemény habbá vert tojáshabot, végül pedig a meghámozott, kisebb darabokra vágott almát. 
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. 
Ha rajongsz az almás sütikért, ezt a muffint is feltétlenül el kell készítened. A tetejére ropogós, fahéjas morzsa is kerül. 

Ezt is szeretjük