Légiesen könnyű, vaníliakrémes mille-feuille: a ropogós tésztájú, ezerlevelű süti
A réteges krémes, vagyis a híres mille-feuille könnyű, ropogós, vaníliakrémmel ellenállhatatlan, és már a látványa elkápráztat.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A mille-feuille a franciák híres krémese szó szerinti fordításban ezer levelet jelent. Az elnevezés a többrétegű leveles tésztára utal. A süti nagy múltra tekint vissza, hisz már a 17. században is készítettek hasonlót. Bár cukrászdákban is kapható, otthon is próbálkozhatsz vele. Nagy előnye, hogy a tésztakészítéssel nem kell foglalkoznod, ha van a hűtődben bolti leveles tészta. Ha teheted, a puding helyett főzz házi vaníliakrémet.
Vaníliakrémes mille-feuille
Hozzávalók:
A tésztához
- 30 dkg leveles tészta
- 2 evőkanál porcukor
A krémhez
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 rúd vanília
A tetejére
- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, majd tekerd ki, vagy nyújtsd ki körülbelül két milliméter vastagra. Szórd meg porcukorral, és sodrófával nyomkodd a tésztába. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel, vagy tegyél rá egy másik tepsit nehezéknek. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranyszínűre 12-15 perc alatt.
A krémhez a tojássárgát keverd ki a cukorral, a vaníliával, önts hozzá másfél deci tejet. A maradék tejet tedd fel főni, és csorgasd bele a tojásos masszát, majd részletekben a lisztet, és kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Amikor langyosra hűl, dolgozd hozzá a feldarabolt vajat.
A kihűlt tésztát vágd három részre, és kend meg a lapokat a krémmel. A kétféle csokit olvaszd fel, majd előbb a fehér csokit öntsd a süti tetejére, és egyenletesen kend el rajta. Az étcsokit öntsd egy kilyukasztott zacskóba, és nyomj vékony csíkokat a torta tetejére. Egy fogvájóval díszítsd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy napig pihenteted, és utána szeleteled fel.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept