Légiesen könnyű, vaníliakrémes mille-feuille: a ropogós tésztájú, ezerlevelű süti
A réteges krémes, vagyis a híres mille-feuille könnyű, ropogós, vaníliakrémmel ellenállhatatlan, és már a látványa elkápráztat.

mille-feuilles
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mille-feuille a franciák híres krémese szó szerinti fordításban ezer levelet jelent. Az elnevezés a többrétegű leveles tésztára utal. A süti nagy múltra tekint vissza, hisz már a 17. században is készítettek hasonlót. Bár cukrászdákban is kapható, otthon is próbálkozhatsz vele. Nagy előnye, hogy a tésztakészítéssel nem kell foglalkoznod, ha van a hűtődben bolti leveles tészta. Ha teheted, a puding helyett főzz házi vaníliakrémet. 

Vaníliakrémes mille-feuille

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg leveles tészta
  • 2 evőkanál porcukor

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 rúd vanília

A tetejére

  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, majd tekerd ki, vagy nyújtsd ki körülbelül két milliméter vastagra. Szórd meg porcukorral, és sodrófával nyomkodd a tésztába. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel, vagy tegyél rá egy másik tepsit nehezéknek. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranyszínűre 12-15 perc alatt. 
 

A krémhez a tojássárgát keverd ki a cukorral, a vaníliával, önts hozzá másfél deci tejet. A maradék tejet tedd fel főni, és csorgasd bele a tojásos masszát, majd részletekben a lisztet, és kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Amikor langyosra hűl, dolgozd hozzá a feldarabolt vajat.

 

A kihűlt tésztát vágd három részre, és kend meg a lapokat a krémmel. A kétféle csokit olvaszd fel, majd előbb a fehér csokit öntsd a süti tetejére, és egyenletesen kend el rajta. Az étcsokit öntsd egy kilyukasztott zacskóba, és nyomj vékony csíkokat a torta tetejére. Egy fogvájóval díszítsd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy napig pihenteted, és utána szeleteled fel. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük