Légiesen könnyű, vaníliakrémes mille-feuille: a ropogós tésztájú, ezerlevelű süti
A réteges krémes, vagyis a híres mille-feuille könnyű, ropogós, vaníliakrémmel ellenállhatatlan, és már a látványa elkápráztat.

mille-feuilles
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mille-feuille a franciák híres krémese szó szerinti fordításban ezer levelet jelent. Az elnevezés a többrétegű leveles tésztára utal. A süti nagy múltra tekint vissza, hisz már a 17. században is készítettek hasonlót. Bár cukrászdákban is kapható, otthon is próbálkozhatsz vele. Nagy előnye, hogy a tésztakészítéssel nem kell foglalkoznod, ha van a hűtődben bolti leveles tészta. Ha teheted, a puding helyett főzz házi vaníliakrémet. 

Vaníliakrémes mille-feuille

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg leveles tészta
  • 2 evőkanál porcukor

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 rúd vanília

A tetejére

  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, majd tekerd ki, vagy nyújtsd ki körülbelül két milliméter vastagra. Szórd meg porcukorral, és sodrófával nyomkodd a tésztába. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel, vagy tegyél rá egy másik tepsit nehezéknek. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranyszínűre 12-15 perc alatt. 
 

A krémhez a tojássárgát keverd ki a cukorral, a vaníliával, önts hozzá másfél deci tejet. A maradék tejet tedd fel főni, és csorgasd bele a tojásos masszát, majd részletekben a lisztet, és kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Amikor langyosra hűl, dolgozd hozzá a feldarabolt vajat.

 

A kihűlt tésztát vágd három részre, és kend meg a lapokat a krémmel. A kétféle csokit olvaszd fel, majd előbb a fehér csokit öntsd a süti tetejére, és egyenletesen kend el rajta. Az étcsokit öntsd egy kilyukasztott zacskóba, és nyomj vékony csíkokat a torta tetejére. Egy fogvájóval díszítsd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy napig pihenteted, és utána szeleteled fel. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük