Mennyei, vaníliakrémes pite: málnával és egressel valami csúcs
A málnával és egressel megbolondított, vaníliakrémes pite pikk-pakk elkészül, ha bolti leveles tészta az alapja.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Nem kell, hogy mindig túlbonyolítsd a sütést. Ha nyáron nincs kedved tésztakészítéssel foglalkozni, bátran vesd be a leveles tésztát. Csak egy isteni krémet kell összedobni hozzá, no meg gyümölccsel megszórni. Finomabb lesz a krém, ha nem pudingporból készíted.
Vaníliakrémes pite málnával és egressel
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg málna
- 10 dkg egres
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 rúd vanília
- 2 db tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A krémhez a tej felét öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Közepes lángon, többször megkeverve forrald fel. A maradék tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd rakd hozzá a tojássárgáját. Amikor egynemű, csorgasd a forrásban lévő tejhez. Kis lángon, folyamatosan kavarva főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd hűtsd ki.
Ha szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd egy tetszőleges formájú sütőformába. A szélét díszítheted villával. Szurkáld meg több helyen, majd süsd elő 10 percig. Utána egyengesd rá a vaníliás krémet, szórd meg a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig. Díszítheted mentával, citromfűvel vagy tejszínnel.
A vaníliás-málnás kosárkát is szeretni fogod. Ropogós, krémes, és nagyon egyszerű.
Kép: Getty Images.
Még több recept