Mennyei, vaníliakrémes pite: málnával és egressel valami csúcs
A málnával és egressel megbolondított, vaníliakrémes pite pikk-pakk elkészül, ha bolti leveles tészta az alapja.

vanilias-pite-malnaval-egressel-recept
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

A fekete nyáron is nagyon nőies lehet: így viseld a melegben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell, hogy mindig túlbonyolítsd a sütést. Ha nyáron nincs kedved tésztakészítéssel foglalkozni, bátran vesd be a leveles tésztát. Csak egy isteni krémet kell összedobni hozzá, no meg gyümölccsel megszórni. Finomabb lesz a krém, ha nem pudingporból készíted.

 

Vaníliakrémes pite málnával és egressel

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg egres
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 rúd vanília
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a tej felét öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Közepes lángon, többször megkeverve forrald fel. A maradék tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd rakd hozzá a tojássárgáját. Amikor egynemű, csorgasd a forrásban lévő tejhez. Kis lángon, folyamatosan kavarva főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd hűtsd ki. 
 

Ha szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd egy tetszőleges formájú sütőformába. A szélét díszítheted villával. Szurkáld meg több helyen, majd süsd elő 10 percig. Utána egyengesd rá a vaníliás krémet, szórd meg a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsökkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig. Díszítheted mentával, citromfűvel vagy tejszínnel.  
A vaníliás-málnás kosárkát is szeretni fogod. Ropogós, krémes, és nagyon egyszerű. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük