Krémes, banános vakondtúrás torta - Egyszerűbb, mint gondolnád
A vakondtúrás torta isteni, és az sem baj, ha szétesik a tányéron.

Krémes, banános vakondtúrás torta - Egyszerűbb, mint gondolnád
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vakondtúrás torta alapja nem más, mint puha, kakaós piskóta. A trükkje abban rejlik, hogy a tészta közepét ki kell vájni, majd tömd tele banánnal és csodás, csokis, tejszínes krémmel. Szülinapi zsúrra ennél jobbat nem is süthetsz. Díszítheted marcipán vakondfigurával.

Vakondtúrás torta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 12 dkg vaj
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dl tejszín
  • 5 db banán
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, majd habosítsd robotgéppel. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, lassan forgasd a vajas masszához, és dolgozd csomómentesre. A homogén tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25-30 percig. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld a tésztát. Ha beleszúrsz egy tűt vagy hegyes kést, és nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, kiskanállal óvatosan kapard ki a közepét, körülbelül két centi peremet hagyva. A kikapart tésztát rakd félre.

A töltelékhez hosszában vágd félbe a banánokat, egy kivételével, és a lapos oldalukkal felfelé sorakoztasd a kivájt tésztába. A maradék banánt nyomkodd pépesre egy villával. A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, add hozzá a banánt, és óvatosan forgasd bele a csokireszeléket. A félrerakott tésztával fedd be az egészet.

Ezt is szeretjük