Könnyű citromos süti lágy vajkrémmel a tetején: édes, de cseppet sem émelyítő
A könnyed tésztát átjárja a citrom friss aromája, és harmonizál az édes, selymes vajkrémmel.

citromos-vajkremes-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ilyen az egyszerű kevert citromos süti, ha luxuskivitelben tálalod. A tészta pihe-puha, szinte szétolvad a szádban, és kellemesen fanyar, illatos. A tetejére kerülő vajas krémbe is illik a citrom, így nem lesz émelyítő. Tortaformában sütve, csokival turbózva bármilyen alkalomra tökéletes választás. 

Vajkrémes, citromos süti

Hozzávalók:

Citromos süti

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A tetejére

  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tortaalaphoz a tojásokat keverd ki jól a kétféle cukorral, add hozzá az olajat, majd dolgozd hozzá a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. 
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ekkor teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, kiveheted a sütőből. 
 

A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosítsd a porcukorral, közben add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom levét. Amikor jó krémes, kend a kihűlt tortaalap tetejére, és szórd meg csokival. 
A remegős, kellemesen puha citromos süti a sok joghurtnak köszönhetően hihetetlenül puha.

Ezt is szeretjük