Könnyű citromos süti lágy vajkrémmel a tetején: édes, de cseppet sem émelyítő
A könnyed tésztát átjárja a citrom friss aromája, és harmonizál az édes, selymes vajkrémmel.

- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
Ilyen az egyszerű kevert citromos süti, ha luxuskivitelben tálalod. A tészta pihe-puha, szinte szétolvad a szádban, és kellemesen fanyar, illatos. A tetejére kerülő vajas krémbe is illik a citrom, így nem lesz émelyítő. Tortaformában sütve, csokival turbózva bármilyen alkalomra tökéletes választás.
Vajkrémes, citromos süti
Hozzávalók
Citromos süti
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
A tetejére
- csokireszelék
Elkészítés:
A tortaalaphoz a tojásokat keverd ki jól a kétféle cukorral, add hozzá az olajat, majd dolgozd hozzá a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ekkor teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, kiveheted a sütőből.
A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosítsd a porcukorral, közben add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom levét. Amikor jó krémes, kend a kihűlt tortaalap tetejére, és szórd meg csokival.
A remegős, kellemesen puha citromos süti a sok joghurtnak köszönhetően hihetetlenül puha.
Még több recept