Könnyű citromos süti lágy vajkrémmel a tetején: édes, de cseppet sem émelyítő
A könnyed tésztát átjárja a citrom friss aromája, és harmonizál az édes, selymes vajkrémmel.

Ilyen az egyszerű kevert citromos süti, ha luxuskivitelben tálalod. A tészta pihe-puha, szinte szétolvad a szádban, és kellemesen fanyar, illatos. A tetejére kerülő vajas krémbe is illik a citrom, így nem lesz émelyítő. Tortaformában sütve, csokival turbózva bármilyen alkalomra tökéletes választás.
Vajkrémes, citromos süti
Hozzávalók
Citromos süti
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
A tetejére
- csokireszelék
Elkészítés:
A tortaalaphoz a tojásokat keverd ki jól a kétféle cukorral, add hozzá az olajat, majd dolgozd hozzá a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ekkor teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, kiveheted a sütőből.
A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosítsd a porcukorral, közben add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom levét. Amikor jó krémes, kend a kihűlt tortaalap tetejére, és szórd meg csokival.
A remegős, kellemesen puha citromos süti a sok joghurtnak köszönhetően hihetetlenül puha.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció