Vajas-tejfölös pogácsa
Pogácsából millióféle van, mindenki szereti, és mindenki tud legalább egy receptet.
Egy finom pogácsa mindig jól jön: ha vendégeket vársz, ha csak ennél valami sós rágcsálnivalót, vagy akár reggelire is tökéletes választás.
Bátran kísérletezz feltétekkel - magvakkal, bogyókkal díszítve finom sörkorcsolyát kapsz.
Vajas-tejfölös pogácsa
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 5 dl tejföl
- 50 dkg margarin
- só
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
Nos, mivel ez tényleg egy nagyon egyszerű recept, nincs más dolgod, mint elővenni egy arra alkalmas tálat, majd a hozzávalókat jól összedolgozni. Ragacsos masszát kapsz majd, de ne ijedj meg, állítsd össze, majd tedd be a hűtőbe egy éjszakára pihenni. Mire legközelebb előveszed, már jól kezelhető, formálható tésztát kapsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ekkor nyújtsd ki, szaggasd tetszőleges formákra a tésztát, kenj rájuk tojássárgáját, szórd meg neked szimpatikus dolgokkal - reszelt sajt, szezámmag, olívabogyó -, majd előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Néhány jó tanács vendégváráshoz
Tudod már, hogy mi lesz a menü, de azt még nem, hogy milyen ital dukál mellé? Képgalériánkban megtalálod a választ.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- köret
Így készül hagyományosan a dödölle
- rétes
- saláták, zöldséges ételek