A hagyományos vajas piskóta alapreceptje: emeletes tortákhoz tökéletes
Ha ismered a vajas piskóta alapreceptjét, te is gyönyörű emeletes tortákat készíthetsz majd.
A vajas piskóta alapreceptje a hagyományoshoz hasonló elven indul, tehát liszt, cukor és tojás hármasára épül. Mindehhez azonban jön még vaj is, amitől a tészta nehezebb, tömörebb lesz. Az így kapott masszát légiesebb testvéréhez képest könnyebb szeletelni, nem esik darabjaira, és akár néhány réteg gazdag tölteléket is elbír.
Vajas piskóta alapreceptje
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a cukorral és a vajjal. A megfelelően habos állag eléréséhez legalább öt percig keverd a robotgép legmagasabb fokozatán. A lisztet keverd el a sütőporral, szitáld a vajas cukorhoz, majd nagy mozdulatokkal adagold hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon süsd nagyjából 25 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz.
Ha igazán szép tortát szeretnél készíteni, vond be házi fondant-nal!
5 dolog, amire figyelj fondant készítésénél: a tiéd lesz a legszebb torta
Még a legegyszerűbb piskóta vagy muffin is varázslatosabbá tehető, ha fondanttal díszíted. Elmondjuk, mire figyelj, hogy a tiéd legyen a legszebb sütemény.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció