30 perces édes, vajas, csokis-áfonyás keksz: lehetetlen abbahagyni, annyira finom
Mindig jól jön egy-egy bevált kekszrecept, ami gyorsan elkészül, tele van mindenféle finomsággal, és szuper omlós. Az áfonyás-csokis keksz pont ilyen.

vajas-afonyas-keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokis keksz is lehet még finomabb: keverj a tésztába áfonyát! Kívül roppanós, belül puha, könnyű elkészíteni, és sokáig eláll. A süti az uzsonnás dobozba is kitűnő. Várd meg, amíg a kekszek kicsit hűlnek, utána rakd csak át tálcára, mert melegen könnyen törnek!

Vajas, csokis-áfonyás keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, az áfonyát, a kis darabokra tördelt csokit és a sót. Forgasd részletekben a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze a tésztát. 
 

A masszából formázz dió nagyságú golyókat, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ha először kicsit puhának tűnik a tészta, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.
A csokis kekszet pudinggal is extrává teheted. Ráadásul sokkal puhább lesz a tészta. 

Ezt is szeretjük