30 perces édes, vajas, csokis-áfonyás keksz: lehetetlen abbahagyni, annyira finom
Mindig jól jön egy-egy bevált kekszrecept, ami gyorsan elkészül, tele van mindenféle finomsággal, és szuper omlós. Az áfonyás-csokis keksz pont ilyen.

vajas-afonyas-keksz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis keksz is lehet még finomabb: keverj a tésztába áfonyát! Kívül roppanós, belül puha, könnyű elkészíteni, és sokáig eláll. A süti az uzsonnás dobozba is kitűnő. Várd meg, amíg a kekszek kicsit hűlnek, utána rakd csak át tálcára, mert melegen könnyen törnek!

Vajas, csokis-áfonyás keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, az áfonyát, a kis darabokra tördelt csokit és a sót. Forgasd részletekben a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze a tésztát. 
 

A masszából formázz dió nagyságú golyókat, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ha először kicsit puhának tűnik a tészta, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.
A csokis kekszet pudinggal is extrává teheted. Ráadásul sokkal puhább lesz a tészta. 

Ezt is szeretjük