30 perces édes, vajas, csokis-áfonyás keksz: lehetetlen abbahagyni, annyira finom
Mindig jól jön egy-egy bevált kekszrecept, ami gyorsan elkészül, tele van mindenféle finomsággal, és szuper omlós. Az áfonyás-csokis keksz pont ilyen.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A csokis keksz is lehet még finomabb: keverj a tésztába áfonyát! Kívül roppanós, belül puha, könnyű elkészíteni, és sokáig eláll. A süti az uzsonnás dobozba is kitűnő. Várd meg, amíg a kekszek kicsit hűlnek, utána rakd csak át tálcára, mert melegen könnyen törnek!
Vajas, csokis-áfonyás keksz
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
- 10 dkg vörös áfonya
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- tojás
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, az áfonyát, a kis darabokra tördelt csokit és a sót. Forgasd részletekben a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze a tésztát.
A masszából formázz dió nagyságú golyókat, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ha először kicsit puhának tűnik a tészta, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.
A csokis kekszet pudinggal is extrává teheted. Ráadásul sokkal puhább lesz a tészta.
Még több recept