8 ellenállhatatlan, ünnepváró aprósüti, ami sokáig eláll a dobozban

Folytasd az ünnepi készülődést a kiadós aprósütik elkészítésével! Ezeket imádni fogják a vendégeid.

Ünnepi aprósüti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi készülődéshez ugyanúgy hozzátartozik az aprósütik készítése, mint a lakás dekorálása vagy az adventi gyertyagyújtás. Jó, ha nem hagysz mindent az utolsó pillanatra, így érdemes olyan sütikkel készülni, melyeket akár jó előre elkészíthetsz. A mézes finomságok, a linzerek mind sokáig elállnak, sőt, egyre finomabbak, puhábbak lesznek. 

Az ünnepváró aprósütik amellett, hogy finomak, mutatósak is. Mázzal, csokival, esetleg gyöngyökkel kedvedre díszítheted őket. Ha szeretnél próbasütést is végezni, most még időben vagy. Csupa isteni édességet gyűjtöttünk össze, csak győzz válogatni!

A mézeskalács sütése a legtöbb családban a karácsonyi készülődés fontos része. A legjobb, ha kicsik és nagyok együtt gyúrják és szaggatják. Ezzel a recepttel garantáltan nem lesz kemény, ráadásul gluténmentes.
A mézes puszedli is hasonlóan készül, a fűszerezés sem sokban tér el, és isteni máz is kerül rá. Sokáig eláll, és finom puha marad.
A linzerek ugyancsak hozzátartoznak az adventi asztalhoz. Omlósak, finomak, mutatósak és letehetetlenek. Kiszaggathatod különféle kiszúrókkal, megtöltheted lekvárral, csokival vagy mogyorókrémmel.
Narancs, dió és csoki: az ünnep nagy kedvencei is belekerülnek a híres moszkauerbe. Az isteni tallérok hosszú ideig elállnak, ropogósak. Biztos, hogy minden betoppanó vendég örömmel kapkodja egyiket a másik után.
Az apró kiflik régi kedvencek. Sokan dióval, mások mandulával készítik. A tészta gyorsan összeáll, de a formázás kicsit időigényes.
Nem tér el sokban a linzer és az isler receptje. A csokival bevont süti tésztájába dió is kerül. Ne gyúrd a tésztát túl sokáig, mert akkor sütéskor könnyen szétesik.
Ökörszem-, angyalszem- vagy ujjlenyomatsüti: mindegy, milyen néven ismered, ez az édesség egyszerűen ellenállhatatlan. A nevét onnan kapta, hogy mindegyik közepébe a mutatóujjal kell mélyedést készíteni.
A roppanós, kicsit ragacsos kókuszcsók igazi édes kényeztetés. Ezt akár az ünnepi készülődés hajrájában is elkészítheted. Jó választás akkor, ha több tojásfehérje is marad a sütés-főzés során.
Ezt is szeretjük