Ropogós narancsos moszkauer - A cukrászdában sem kapsz finomabbat
A népszerű tallérokat egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád.
Jó, ha mindig van a sütisdobozban édesség, hogy a váratlanul betoppanó vendégeket megkínáld vele. A moszkauer hosszú ideig eláll, tele van téli aromákkal, a csokis réteg pedig egyszerűen mesés. Egy csésze gőzölgő teával a legfinomabb.

Moszkauer recept
Hozzávalók 24 darabhoz
- 10 dkg dió
- 5 evőkanál tejszín
- 5 dkg cukrozott narancshéj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 3 dkg liszt
Tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A diót törd durvára. A vajat, a tejszínt és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, és add hozzá a diót. Keverd hozzá az apró kockákra vágott narancshéjat. Szitáld bele a lisztet, és dolgozd össze.
Egy teáskanál segítségével rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj bőven helyet a sütik között. Melegítsd elő a sütőt, és 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. A csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. Mártsd bele a kihűlt moszkauer alját, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Amikor a csoki megdermed, már eheted is! Ezt a mennyiséget két részletben tudod kisütni.
