Újhagymás krumplikrémleves pirított baconnel - Ha csak egy gyors, de laktató fogásra van időd
A krumpli, a bacon és az újhagyma találkozása egy levesben több mint ínycsiklandó!
Ha a főzőcskézés helyett inkább a pihenést választanád, ez a krumplikrémleves akkor is tökéletes. Ripsz-ripsz összedobod, és annyira eltelít, hogy utána maximum csak egy könnyű második fogás jöhet számításba.
A krumpli mellé pakolhatsz még a lábosba sárgarépát és zellert is. A tetejére pedig sajtot is szórhatsz.
Újhagymás krumplikrémleves
- 80 dkg krumpli
- 8 szelet bacon
- 4 szál újhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 leveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 35 perc
A krumplit pucold meg, majd vágd kisebb kockákra. Az újhagymát aprítsd fel, és dinszteld meg az olajon. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd fél percig. Dobd hozzá a krumplit, kevergesd az olajon egy-két percig, majd öntsd fel egy kicsivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
Morzsold bele a leveskockát, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, majd főzd puhára a krumplit körülbelül 15-20 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald fel. Elég, ha egy-kettőt rottyan. Miközben a krumpli fő, pirítsd meg a kisebb darabokra vágott bacont. Tálaláskor újhagymával együtt szórd a krémleves tetejére.