Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
A gazpacho a spanyol konyha egyik alapreceptje, amit szinte tíz perc alatt elkészíthetsz.
Az uborka kiváló zöldség, hiszen kalóriatartalma szinte nulla, semleges íze miatt pedig változatosan elkészítheted. Az uborkás gazpacho tökéletes vendégváró fogás, de akár magadnak is összedobhatod, ha éppen diétázol.
Uborkás gazpacho
Hozzávalók
- 2 db uborka
- 0.5 db citrom
- 2 db újhagyma (vagy egy fél vöröshagyma)
- 0.5 pohár natúr joghurt
- 4 db mentalevél (+ pár darab a díszítéshez)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Hámozd meg az uborkát, hosszában vágd félbe, kanállal kapard ki a magját, majd darabold hasábokra. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd fel. Csavard ki a citrom levét. Mosd és szárítsd meg a mentaleveleket. Öntsd az uborkát, a hagymát, a citromlevet, a joghurtot, a mentát és az olívaolajat turmixgépbe. Turmixold, amíg sima állagú nem lesz. Sózd és borsozd ízlés szerint, tálalásig pedig tárold hűvös helyen. Tálalás előtt díszítsd mentalevelekkel.
Kép: Getty Images.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció