Így készül az igazi tzatziki: pont olyan, mint a tavernákban
A görögök a fokhagymás, joghurtos uborkát, vagyis a tzatzikit leginkább pitával, előételként fogyasztják. Legközelebb így készítsd el!

Nem kell ahhoz Görögországba menned, hogy igazán isteni tzatzikit egyél. Csak vess be néhány trükköt! A siker egyik titka, hogy görög joghurttal készítsd. Sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha jól lecsepegteted az uborkát, így biztosan nem áztatja el a joghurtot. Kínálhatod pitával, lehet mártogatós zöldségek mellé, sőt húsok kísérője is. Kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben néhány órát.
Tzatziki
Hozzávalók
- 1 db uborka
- 40 dkg görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál kapor apróra vágott
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az uborkát reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd fel kisebb kockákra, megpucolni nem kell. Sózd be, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted. A joghurtot rakd egy kisebb lyukú szűrőbe, és hagyd lecsöpögni. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, majd forgasd hozzá az alaposan kinyomkodott uborkát és a kaprot. Ha teheted, pihentesd a hűtőben egy-két órán át. Tálaláskor meglocsolhatod még olívaolajjal.
A tzatziki mellé készíthetsz étvágygerjesztő kis húsnyársakat, vagyis szuflakit. Legalább olyan jó, mint a mi rablóhúsunk.