Illatos sült alma túróval töltve: a gyümölcs krémesen puha lesz a sütőben

A túróval töltött alma ínycsiklandó illata már sütés közben belengi a lakást.

Túróval töltött sült alma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illatos, túróval töltött sült alma segít, hogy kellemes őszi hangulatba kerülj az egyre hűvösödő és sötétedő napokon. A gyümölcs, a túró és a fahéj együtt mennyei egyveleget alkot, amit ha egyszer megkóstolsz, biztos, hogy gyakran fogsz még készíteni.

Túróval töltött sült alma

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 4 nagy alma
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 0.5 narancs reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd keverd el a tojás sárgájával, a tejföllel, a mézzel, a fahéjjal, a vaníliaaromával és a reszelt narancshéjjal. Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le, a magházukat vájd ki, és készíts a belsejükbe akkora mélyedést, amekkorába kényelmesen el tudod osztani a túrókrémet. A megtöltött almákat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről.

Mazsolával és dióval töltött sült alma: mennyei desszert pofonegyszerűen

Az alma egészen puhára, szinte krémesre sül a sütőben, miközben ropog a dió a töltelékében, tökéletes kontrasztot képez.

Elolvasom
Ezt is szeretjük