Illatos sült alma túróval töltve: a gyümölcs krémesen puha lesz a sütőben
A túróval töltött alma ínycsiklandó illata már sütés közben belengi a lakást.

toltott alma
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illatos, túróval töltött sült alma segít, hogy kellemes őszi hangulatba kerülj az egyre hűvösödő és sötétedő napokon. A gyümölcs, a túró és a fahéj együtt mennyei egyveleget alkot, amit ha egyszer megkóstolsz, biztos, hogy gyakran fogsz még készíteni.

Túróval töltött sült alma

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 4 nagy alma
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 0.5 narancs reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd keverd el a tojás sárgájával, a tejföllel, a mézzel, a fahéjjal, a vaníliaaromával és a reszelt narancshéjjal. Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le, a magházukat vájd ki, és készíts a belsejükbe akkora mélyedést, amekkorába kényelmesen el tudod osztani a túrókrémet. A megtöltött almákat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről.

Ezt is szeretjük