Illatos sült alma túróval töltve: a gyümölcs krémesen puha lesz a sütőben
A túróval töltött alma ínycsiklandó illata már sütés közben belengi a lakást.

Az illatos, túróval töltött sült alma segít, hogy kellemes őszi hangulatba kerülj az egyre hűvösödő és sötétedő napokon. A gyümölcs, a túró és a fahéj együtt mennyei egyveleget alkot, amit ha egyszer megkóstolsz, biztos, hogy gyakran fogsz még készíteni.
Túróval töltött sült alma
Hozzávalók 4 darabhoz
- 25 dkg túró
- 4 nagy alma
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 0.5 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a tojás sárgájával, a tejföllel, a mézzel, a fahéjjal, a vaníliaaromával és a reszelt narancshéjjal. Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le, a magházukat vájd ki, és készíts a belsejükbe akkora mélyedést, amekkorába kényelmesen el tudod osztani a túrókrémet. A megtöltött almákat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről.
Mazsolával és dióval is megtöltheted a sült almát.
Mazsolával és dióval töltött sült alma: mennyei desszert pofonegyszerűen
Az alma egészen puhára, szinte krémesre sül a sütőben, miközben ropog a dió a töltelékében, tökéletes kontrasztot képez.
Elolvasom