Fűszeres túróval töltött csirkecomb
Ettől lesz igazán ropogós a bőre
Újíts egy kicsit! Legközelebb töltsd ízesített túróval a csirkecombokat. Sokszor fogod ezután így készíteni.

Fűszeres túróval töltött csirkecomb
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött csirkecombbal mindig biztos a siker, ráadásul nem állít nagy kihívás elé az elkészítése. Az érdemi munka nem tart tovább 15 percnél, a többit megoldja a sütő. Kard Éva túróval töltöttcsirkecomb-receptjét mielőbb próbáld ki!

Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 újhagyma
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • majoránna
  • szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat és a petrezselyemzöldet vágd apróra, majd add a túróhoz. Ízlés szerint sózd, borsozd, rakd hozzá az egész tojásokat, és keverd alaposan össze. A csirkecombokat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Ezután a húsos felüket sózd, és ízlés szerint szórd meg fűszerekkel, majoránnával, kakukkfűvel és szerecsendióval.

Fordítsd át a combokat, és az ujjaiddal lazítsd fel a bőrt, majd töltsd alá a túrós keveréket. Hústűvel vagy fogvájóval zárd le a nyílást, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. Végül puha vajjal alaposan kend meg a combok bőrös felét. Ettől nemcsak szép pirosra sülnek, hanem finom ropogósak is lesznek.

Egy tepsit kenj ki körülbelül három deka vajjal, öntsd bele a bort, majd tedd a megtöltött combokat egymás mellé, a bőrös felükkel felfelé. Ezután fedd le a tepsit alufóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon körülbelül egy óra alatt párold puhára. Ha egy tű vagy egy hegyes kés könnyen áthatol a húson, vedd le a fóliát, majd süsd szép pirosra a combokat.

Ezt is szeretjük