Remegős túrótorta sütés nélkül: gyümölcszselé fedi a tetejét

A klasszikus, sütés nélkül készülő túrótortához remekül megy az édes gyümölcszselé.

Túrótorta sütés nélkül, gyümölcszselével
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron szeretjük a hűsítő, sütés nélkül készülő édességeket. Ez a sütés nélkül készülő túrótorta hideg, frissítő, a tetejére kerülő gyümölcszselé pedig házilag, keményítő felhasználásával készül. Legegyszerűbb, ha fagyasztott erdeigyümölcs-keverékből készíted.

Túrótorta sütés nélkül, gyümölcszselével

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 15 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 45 dkg tejföl
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 citrom
  • 1 kis tasak zselatin (10 g)

A gyümölcszseléhez:

  • 20 dkg fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
  • 6 evőkanál víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 0.5 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A zabkekszet törd morzsalékosra aprítógépben. A vajat olvaszd fel, és keverd a kekszhez. Nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

 

A krémhez a túrót keverd ki a tejföllel, reszeld bele a citromhéjat, és adj hozzá egy-két evőkanál cukrot. A jól behűtött tejszínt verd habbá. A citrom levét facsard ki, szórd bele a zselatint, és várj tíz percet, amíg megduzzad. Ekkor melegítsd óvatosan össze, hogy felolvadjon. Adj hozzá egy evőkanál krémet a hőkiegyenlítés miatt, majd öntsd bele a túróba. Forgasd hozzá a tejszínhabot is. Az így kapott krémet egyengesd el a kekszes alapon, és tedd vissza a hűtőbe dermedni.

 

A zseléhez a gyümölcsöt, a cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint négy evőkanál vizet keverj össze egy kis lábosban. Főzd addig, amíg a gyümölcsök összeesnek. A keményítőt keverd el két evőkanál vízzel, és ezzel sűrítsd be a gyümölcsös főzetet. Várd meg, amíg kihűl, és kend a torta tetejére. Egy éjszakát tartsd a hűtőben, és másnap szeleteled.

Ha szívesen készítesz gyönyörű tortákat, ezt az emeletes, mascarponés-gyümölcsös csodát is süsd meg!

Csodaszép epres torta: mascarponés krém teszi izgalmassá

A puha piskótalapok közt édes, epres, mascarponés töltelék csábít. Ez a torta bármilyen alkalomra megállja a helyét, ráadásul pofonegyszerűen készül!

Elolvasom

Kép: MajaMitrovic / Getty Images

Ezt is szeretjük