Sütés nélküli túrótorta lekvárral és gyümölccsel

Különleges alkalmakra is kitűnő

A túrótorta pikáns lekvárral olyan jó, hogy nem tudsz betelni vele!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb túrótorta nagyon finom, de ez egyenesen mennyei. Nemcsak az íze miatt lesz népszerű, hanem azért is, mert gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni. A tetejére bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz. Baloghné Kele Judit receptje mindenképpen megér egy próbát.

Túrótorta lekvárral

Hozzávalók 12 szelethez

Alap

  • 21,5 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

Túrós réteg

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag zselatin fix

Lekváros szószhoz

  • 20 dkg eperlekvár
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl félédes vörösbor
  • fél citrom

Díszítéshez

  • gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Bélelj ki egy körülbelül 22 centis tortaformát folpackkal. A kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, majd az ujjaiddal nyomkodd a forma aljába. A túrót dolgozd krémesre a mascarponéval, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a zselatinnal. Simítsd a kekszes alapra, majd tedd a hűtőbe dermedni egy-két órára.

A bort vegyítsd a cukorral és a citromlével, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd szirupos állagúra. Add hozzá a lekvárt, és forrald még 15 percig. Hűtsd ki a szószt, és kend egyenletesen a túrós krémre. Tetszés szerint díszítsd gyümölcsökkel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük