Tepsis baconös, túrós tészta: egybesütve elképesztően finom
Íme, a baconös-túrós tészta extra kivitelben.
Ez nem olyan túrós tészta, mint amilyet a menzán kapsz. Annál sokkal jobb! Krémesebb lesz, az ízek pedig sokkal intenzívebbek.
Ne ragaszkodj a fodros kockához vagy a csuszatésztához. A népszerű étel különleges változatából természetesen nem hiányozhat a szalonna sem.
Sült baconös-túrós tészta
- 50 dkg tészta
- 50 dkg túró
- 25 dkg bacon
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- só
- bors
Elkészítés ideje: 50 perc
Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Rakj hozzá sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le. A túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd keverj hozzá egy deci tejfölt, add hozzá a tojást, és sózd, borsozd. A bacont vágd kisebb darabokra, és serpenyőben pirítsd meg.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakj le egy réteg tésztát, arra túrós keverék kerül. Egészen addig rétegezd így, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére túrót rakj, majd egyengesd rá a maradék tejfölt, és szórd rá a pirított bacont. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd össze 15-20 perc alatt.