Villámgyors túrós-sajtos rudak: nem kell keleszteni, dagasztani, mégis nagyon finom
A sok édesség mellett ne feledkezz meg karácsonykor a sós sütikről se! A túrós-sajtos rudakat nem lehet elhibázni és abbahagyni sem.
Családi, baráti összejövetelek kedvencei a túrós-sajtos rudak, amik sokáig omlósak maradnak, és villámgyorsan elkészülnek. Az arányokat könnyű megjegyezni, hisz a túróból, a lisztből és a vajból is ugyanannyi kell bele. A vaj egy részét zsírral is helyettesítheted, úgy még omlósabb lesz a süti.
Túrós-sajtos rudak
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 1 kávéskanál só
- 1 db tojás a tetejére
- szezámmag
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, és morzsold össze a kis darabokra vágott vajjal. Rakd hozzá a túrót, és jól gyúrd össze. Mehet a hűtőbe egy órára, majd tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki fél centi vastagra.
Kend meg a tetejét egy villával felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal és szezámmaggal. Vágd fel tetszés szerinti nagyságú rudakra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Pogácsát is süthetsz sütőporos tésztából. A kiadós pogácsa puha és omlós lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció