Tepsiben sült édes, krémes kenyérpuding túróval és rebarbarával
A túrós, rebarbarás kenyérpuding maradékmentő fogásnak is kitűnő. Most gazdagítsd rebarbarával!

Míg mi rakott zsemlét vagy kenyérfelfújtat készítünk, addig az angolok kenyérpudingot. Jusson eszedbe akkor, ha maradt kissé száraz péksütemény. A rebarbara fanyar, a krémes túró édes, így együtt különlegesek, feldobják a péksütiket. Fontos, hogy a kenyér szikkadt legyen, ha szükséges, rövid időre rakd a sütőbe.
Túrós, rebarbarás kenyérpuding
Hozzávalók
- 8 szelet kenyér
- 25 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 szál rebarbara
- 2 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, adj hozzá két evőkanál cukrot, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl, a citrom reszelt héja és az egyik tojássárga. A rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálba, keverd hozzá a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgákat, majd locsold meg vele a szikkadt kenyeret. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd forgasd a túróhoz.
A kenyereket rétegezd egy vajjal kikent tepsibe, kend rá a túrót, oszd el rajta a rebarbarát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 40 percig. Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből.
A túrógombóc is elképzelhetetlen gríz nélkül. Próbáld ki sütőben sütve is!