Tepsiben sült édes, krémes kenyérpuding túróval és rebarbarával
A túrós, rebarbarás kenyérpuding maradékmentő fogásnak is kitűnő. Most gazdagítsd rebarbarával!

turos-rebarbaras-kenyerpuding
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg mi rakott zsemlét vagy kenyérfelfújtat készítünk, addig az angolok kenyérpudingot. Jusson eszedbe akkor, ha maradt kissé száraz péksütemény. A rebarbara fanyar, a krémes túró édes, így együtt különlegesek, feldobják a péksütiket. Fontos, hogy a kenyér szikkadt legyen, ha szükséges, rövid időre rakd a sütőbe. 

Túrós, rebarbarás kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 szál rebarbara
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, adj hozzá két evőkanál cukrot, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl, a citrom reszelt héja és az egyik tojássárga. A rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálba, keverd hozzá a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgákat, majd locsold meg vele a szikkadt kenyeret. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd forgasd a túróhoz. 

A kenyereket rétegezd egy vajjal kikent tepsibe, kend rá a túrót, oszd el rajta a rebarbarát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 40 percig. Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből. 
túrógombóc is elképzelhetetlen gríz nélkül. Próbáld ki sütőben sütve is!

Ezt is szeretjük