Tepsiben sült édes, krémes kenyérpuding túróval és rebarbarával

A túrós, rebarbarás kenyérpuding maradékmentő fogásnak is kitűnő. Most gazdagítsd rebarbarával!

turos-rebarbaras-kenyerpuding

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg mi rakott zsemlét vagy kenyérfelfújtat készítünk, addig az angolok kenyérpudingot. Jusson eszedbe akkor, ha maradt kissé száraz péksütemény. A rebarbara fanyar, a krémes túró édes, így együtt különlegesek, feldobják a péksütiket. Fontos, hogy a kenyér szikkadt legyen, ha szükséges, rövid időre rakd a sütőbe. 

Túrós, rebarbarás kenyérpuding

Hozzávalók

  • 8 szelet kenyér
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 szál rebarbara
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, adj hozzá két evőkanál cukrot, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl, a citrom reszelt héja és az egyik tojássárga. A rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. A tejet öntsd egy tálba, keverd hozzá a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgákat, majd locsold meg vele a szikkadt kenyeret. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd forgasd a túróhoz. 

A kenyereket rétegezd egy vajjal kikent tepsibe, kend rá a túrót, oszd el rajta a rebarbarát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 40 percig. Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből. 
túrógombóc is elképzelhetetlen gríz nélkül. Próbáld ki sütőben sütve is!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük