Omlós, túrós-narancsos pite: a tészta vékony, a mennyei töltelék vastag
A túrós pite naranccsal felturbózva igazi téli álomdesszert, amit képtelenség abbahagyni.

narancsos-turos-pite
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól bevált linzertészta remek alapja lehet a túrós-narancsos pitének is. Csak figyelj néhány dologra, például mindenképpen pihentesd egy kicsit a tésztát a hűtőben. Így biztos, hogy omlós, puha lesz, és a szeleteléssel sem gyűlik meg a bajod. A tölteléket még több tejföllel teheted lazábbá. 

Túrós-narancsos pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 db narancs
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet
  • narancshéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold össze gyorsan a vajjal, majd add hozzá a tojást, és gyúrd össze. Ha összeáll, és könnyen formázható, nyújtsd ki lisztezett felületen, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába vagy tepsibe. Letakarva pihentesd legalább 30 percig. 

 A túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a kétféle cukrot, a lisztet, a sót és a narancshéjat. Ha lazítanál a masszán, adj hozzá egy-két evőkanál tejfölt is. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a túrós elegyhez, majd kend egyenletesen a tésztára. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15 percig. Rakd ki narancsszeletekkel, és tedd vissza a sütőbe még 10 percre.

A cukrászdai kedvencet, a Rákóczi-túróst otthon is elkészítheted, és egyszerűbb, mint gondolnád. 

Ezt is szeretjük