Túrós, meggyes kosárka - Leveles tésztából villámgyorsan elkészül
A túrós-meggyes kosárka elkészítéséhez jól jön a muffinsütőd.
Még 30 perc sem kell, hogy étvágygerjesztő túrós-meggyes kosárkákat tegyél az asztalra. Mivel könnyen szakad a tészta, óvatosan illeszd majd a muffinformába. A kész sütit tálalásig takard le konyharuhával, hogy ne száradjon meg. Leveles tészta híján réteslapból is elkészítheted. Nyáron fagyival is feldobhatod.
Túrós, meggyes kosárka
Hozzávalók 12 darabhoz
- 50 dkg túró
- 25 dkg réteslap konyhakész
- 20 dkg meggy
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A jó vékonyra nyújtott leveles tésztát vágd fel körülbelül nyolc-tíz centis négyzetekre. Ha a muffinsütő mélyedései épek, kend ki kevés vajjal, ha nem túl szépek, inkább rakj mindegyikbe papírt. A vajat olvaszd meg, és kend meg vele a tésztát. Tégy a mélyedésekbe három lapot úgy, hogy a négyzetek ne fedjék egymást.
A töltelékhez a túrót keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel, majd rakd hozzá a meggyet. Kanalazd a masszát a kosárkába, és mehetnek is az előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül hat-nyolc perc alatt. Pihentesd a formában legalább öt percig, utána szedd csak ki a tésztát. Akkor jó, amikor szép világosbarna, a gyümölcs pedig puha. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció