Túrós, meggyes kosárka - Leveles tésztából villámgyorsan elkészül
A túrós-meggyes kosárka elkészítéséhez jól jön a muffinsütőd.
Még 30 perc sem kell, hogy étvágygerjesztő túrós-meggyes kosárkákat tegyél az asztalra. Mivel könnyen szakad a tészta, óvatosan illeszd majd a muffinformába. A kész sütit tálalásig takard le konyharuhával, hogy ne száradjon meg. Leveles tészta híján réteslapból is elkészítheted. Nyáron fagyival is feldobhatod.

Túrós, meggyes kosárka
Hozzávalók 12 darabhoz
- 50 dkg túró
- 25 dkg réteslap konyhakész
- 20 dkg meggy
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A jó vékonyra nyújtott leveles tésztát vágd fel körülbelül nyolc-tíz centis négyzetekre. Ha a muffinsütő mélyedései épek, kend ki kevés vajjal, ha nem túl szépek, inkább rakj mindegyikbe papírt. A vajat olvaszd meg, és kend meg vele a tésztát. Tégy a mélyedésekbe három lapot úgy, hogy a négyzetek ne fedjék egymást.
A töltelékhez a túrót keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel, majd rakd hozzá a meggyet. Kanalazd a masszát a kosárkába, és mehetnek is az előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül hat-nyolc perc alatt. Pihentesd a formában legalább öt percig, utána szedd csak ki a tésztát. Akkor jó, amikor szép világosbarna, a gyümölcs pedig puha. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.
