Túrós, meggyes kosárka - Leveles tésztából villámgyorsan elkészül
A túrós-meggyes kosárka elkészítéséhez jól jön a muffinsütőd.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Még 30 perc sem kell, hogy étvágygerjesztő túrós-meggyes kosárkákat tegyél az asztalra. Mivel könnyen szakad a tészta, óvatosan illeszd majd a muffinformába. A kész sütit tálalásig takard le konyharuhával, hogy ne száradjon meg. Leveles tészta híján réteslapból is elkészítheted. Nyáron fagyival is feldobhatod.
Túrós, meggyes kosárka
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 50 dkg túró
- 25 dkg konyhakész réteslap
- 20 dkg meggy
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A jó vékonyra nyújtott leveles tésztát vágd fel körülbelül nyolc-tíz centis négyzetekre. Ha a muffinsütő mélyedései épek, kend ki kevés vajjal, ha nem túl szépek, inkább rakj mindegyikbe papírt. A vajat olvaszd meg, és kend meg vele a tésztát. Tégy a mélyedésekbe három lapot úgy, hogy a négyzetek ne fedjék egymást.
A töltelékhez a túrót keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel, majd rakd hozzá a meggyet. Kanalazd a masszát a kosárkába, és mehetnek is az előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül hat-nyolc perc alatt. Pihentesd a formában legalább öt percig, utána szedd csak ki a tésztát. Akkor jó, amikor szép világosbarna, a gyümölcs pedig puha. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.

Még több recept