Olcsó, túrós, lekváros pohárkrém: mennyei édesség sütés nélkül
Ennél kényelmesebb módja nincs is a desszert készítésének. A túrós-lekváros pohárkrém behűtve még finomabb.
A túróból minimális erőfeszítéssel fantasztikus desszerteket készíthetsz. Az elegáns, krémes édesség akkor is remek választás, ha kifutottál az időből, vagy nincs kedved sokáig a sütő mellett ácsorogni. Érdemes kicsit mindig variálni rajta, például morzsolhatsz kekszet is a pohárba.

Túrós-lekváros pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg túró
- 15 dkg joghurt
- 8 dkg cukor
- 1 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 db tojás
- lekvár
Elkészítés:
A túrót tedd egy tálba, és villával jól nyomkodd meg. Keverd össze a cukorral, a tojással, a joghurttal, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós masszához.
Oszd el a krémet mutatós kelyhekbe vagy poharakba, kanalazz rá lekvárt, és díszítsd tetszés szerint. Rakhatsz rá tejszínt, csokiöntetet, mentalevelet. Feltétlenül pihentesd a hűtőben legalább négy órán át, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
