Olcsó, túrós, lekváros pohárkrém: mennyei édesség sütés nélkül
Ennél kényelmesebb módja nincs is a desszert készítésének. A túrós-lekváros pohárkrém behűtve még finomabb.

Olcsó, túrós, lekváros pohárkrém: mennyei édesség sütés nélkül
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

2020-tól élőben retusálhatod a bőröd: nagyot ígér a kütyü »

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túróból minimális erőfeszítéssel fantasztikus desszerteket készíthetsz. Az elegáns, krémes édesség akkor is remek választás, ha kifutottál az időből, vagy nincs kedved sokáig a sütő mellett ácsorogni. Érdemes kicsit mindig variálni rajta, például morzsolhatsz kekszet is a pohárba.

Túrós-lekváros pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 20 dkg túró
  • 15 dkg joghurt
  • 8 dkg cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 db tojás
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A túrót tedd egy tálba, és villával jól nyomkodd meg. Keverd össze a cukorral, a tojással, a joghurttal, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós masszához.
Oszd el a krémet mutatós kelyhekbe vagy poharakba, kanalazz rá lekvárt, és díszítsd tetszés szerint. Rakhatsz rá tejszínt, csokiöntetet, mentalevelet. Feltétlenül pihentesd a hűtőben legalább négy órán át, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Ezt is szeretjük