Túrós-lekváros gombóc a nagymami receptje alapján - Így marad puha és rugalmas a tészta
Ezzel a recepttel a te gombócod is tökéletes lesz!

Túrós-lekváros gombóc a nagymami receptje alapján - Így marad puha és rugalmas a tészta
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gombócot készíteni egyáltalán nem nagy ügy. A tökéletes tészta titka a hozzávalókban és a megfelelő adagolásban rejlik. Lekváros és túrós töltelékkel egyaránt isteni, még jobb, ha a kettőt ötvözöd. Ha kalóriaszegény változatot akarsz, ne forgasd zsemlemorzsába a tésztát, hanem tálalj mellé friss gyümölcsöt.

Túrós-lekváros gombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 8 evőkanál szilvalekvár
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál langyos víz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához először főzd meg héjában a krumplit körülbelül 25 perc alatt, majd hámozd meg, és krumplinyomóval forrón törd át. Öntsd hozzá a lisztet, a sót, és rakd bele a tojásokat, majd az egészet a langyos vízzel jól dolgozd össze. Akkor jó, ha ruganyos, fényes tésztát kapsz. Készíts belőle cipót, válaszd ketté, majd tedd félre pihenni 20 percre. Közben pirítsd meg a zsemlemorzsát kevés vajon.
 

A töltelékekhez a túrót keverd össze a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel, majd vedd elő mellé a lekvárt is. A tésztákat nyújtsd ki egy-másfél milliméter vastagságúra, és az egyik felére helyezz kis kupacokat felváltva a túróból és a lekvárból. Formázz belőle gombócot.

Egy nagy lábosban forralj vizet a sóval és az étolajjal, majd főzd benne a tésztát addig, amíg fel nem jön a víz tetejére. Ügyelj arra, hogy ne főzd túl, különben a gombóc szétesik. Amikor a tészta elkészül, szűrd le, forgasd meg őket a prézliben, majd hintsd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük