A legfinomabb túrós krémes, ami még a nagymamám specialitása volt
Házi tészta, lágy tejszínes, túrós töltelék: ez a különleges krémes igazán pazar.

A legfinomabb túrós krémes, ami még a nagymamám specialitása volt
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

6 szuper film a karantén idejére, aminek köze van a divathoz: most van idő megnézni őket »

Ilyen még nem volt: fehér címlappal jelenik meg az olasz Vogue magazin »

3 webáruház, ahonnan be tudsz szerezni kozmetikai alapanyagokat: DIY kencékhez elengedhetetlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a mesés édesség remek elegye a túrós pitének és a klasszikus krémesnek. Bár a házi tésztánál nincs jobb, ha időszűkében vagy, bolti levelest is bátran használhatsz. Érdemes legalább egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy a lapok megpuhuljanak, az ízek pedig jól összeérjenek. Ha van otthon friss gyümölcs vagy befőtt, bátran keverj a túrós krémbe.

Túrós krémes recept

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a hideg, darabokra vágott vajjal, majd gyorsan dolgozd össze a sóval, a liszttel, a tojással, az ecettel és a tejföllel. Lehetőleg a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetés után a tésztát oszd két részre, és lisztezett felületen nyújtsd ki két milliméter vastagra és téglalap alakúra. Fektesd az egyik lapot egy tepsi hátuljára, villával szurkáld meg, hogy sülés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben süsd 170 fokon aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. A másik lappal is hasonlóan járj el. A tésztát óvatosan csúsztasd le a tepsiről, mert könnyen törik.
 

A krémhez a túrót keverd simára a kétféle cukorral és a citrom frissen facsart levével. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, majd forgasd a túróhoz. A krémet kend a kihűlt tészta egyik lapjára, helyezd rá a másik lapot, és tedd a hűtőbe. 

Ezt is szeretjük